Sociale Netwerken
Facebook Instagram

Zangworkshop

Wat: ​​Zangworkshopdag
Waar: ​​Gildenbond Kaatsheuvel, Mgr. Volkerstraat 3
Wanneer: ​Zondag 12 november 2023, 10.00 ~16.00 uur.
Welk: ​​Deze dag nemen de professioneel onderlegde workshopleiders je mee in de ervaring van: Zangtechniek – Ritmiek – Beleving/presentatie – Vocal leading

Lees meer over onze coaches:

Zangtechniek: ​Hans van den Brand, Hans heeft meer dan 35 jaar ervaring als hogeschooldocent muziekdidactiek en ensembleleiding bij Fontys Hogescholen, Academie voor muziekeducatie te Tilburg en conservatorium van Amsterdam. Hij ontwikkelt muziekeducatieve trainingen.Hij neemt je in deze workshop mee in de technieken gebruikt voor zang.

Ritmiek: ​​Koos Jansen, Mijn naam is Koos Jansen, ik ben muzikant en verpleegkundige. De combinatie muziek en zorg kan ik geweldig toepassen met RGM (de Ronnie Gardiner Methode).
Deze methode wordt op verschillende manieren en op diverse plekken ingezet. Zo wordt het gebruikt bij mensen die herstellende zijn van een hersenbeschadiging, voor kinderen met motorische achterstanden, maar ook als methode om op ritme oefeningen te doen. Het ritmische aspect zal zeker helpen bij het uitvoeren van welk lied dan ook, je zult dieper in de verschillende ritmes duiken en deze ook echt voelen en beleven. De methode laat zich lastig uit leggen, je moet het vooral ervaren! Energiek, gezellig, verrassend en uitdagend. Ik kijk er erg naar uit om deze methode voor je te demonstreren. Stilzitten kan letterlijk niet!

Beleving/presentatie: ​Esther Casimir, Rotterdamse moeder van twee dochters, besmet met het theatervirus! Zij komt met vanuit haar achtergrond Theaterwetenschap in Utrecht met ervaring in de regie bij verschillende amateurtheatergezelschappen ons de inleving en presentatie van een nummer aanleren. Ook in Tilburg is zij reeds te horen geweest met een van haar voorstellingen. Actief op de planken te vinden met theatercollectief Maatje Meer.

Vocal leading: ​Jeroen Zijp, Onze eigen vocal leader zal je meenemen in de wijze van het aanleren van een lied. Het eigen maken van een arrangement met je eigen stempartij. Jeroen lééft muziek, hij componeert, dirigeert, arrangeert, geeft pianolessen en zingt zelf ook erg graag. Waar woorden tekort schieten, spreekt de muziek. Op een speelse wjze leert hij via de methode ‘intelligent choir’ een lied aan waarin de intonatie en interactiviteit een belangrijke rol spelen.

Wie: ​​Deze zangworkshop is bedoeld voor personen die al ervaring hebben met koorzang.
Zij moeten van zichzelf weten welke stempartij zij zingen. Noten lezen is niet noodzakelijk
want iedereen krijgt zijn/haar stempartij ingezongen toegestuurd.

Hoe: ​​Meld je aan bij een van onze koorleden. Zij vragen via je bijdrage van 22€ voor deze workshop
inclusief lunch. Uiterlijk 4 oktober krijg je onze bevestiging van voldoende deelname en een
verdere invulling van het programma. Opgeven bij helenvanzeijl@gmail.com kan ook, hier kun
je ook terecht voor aanvullende vragen.

Wat kun je verwachten:
Alle deelnemers doorlopen 4 workshops gedurende de dag en aan het einde van de dag zingen we gezamenlijk het nummer “Someone to you”. We passen hier natuurlijk alle vaardigheden toe die we in de workshops hebben geleerd. Een leerzame, gezellige dag met aandacht voor alle aspecten van muzikale beleving.