Sociale Netwerken
Facebook Instagram

Connecting Colours

Het jaar 2024 wordt voor Popkoor Undercover heel bijzonder. Op 29 februari vieren wij ons driejarig schrikkeljubileum. Wij bestaan 12 jaar!

Op 8, 9 en 10 november 2024 treden wij graag op voor een fijn enthousiast publiek. Zet deze data dan ook alvast maar in uw agenda.

Connecting Colours

Ons concert heeft de mooie naam Connecting Colours gekregen. Een naam die staat voor verbinding en een kleurrijk gezelschap. Een warme hartelijke groep mensen die hun passie voor zingen en samen muziek maken elke week met elkaar delen. En niet alleen met elkaar, maar we zijn een actief koor dat niet vies is van het organiseren van of deelnemen aan evenementen. Denk aan de treinreis, ons borrelplank concert, de zangworkshop, het optreden in verzorgingstehuizen en op kerstmarkten, ons optreden in het NH hotel voor de vluchtelingen die daar verblijven en het We’ll meet Again event in Loon op Zand ten behoeve van het nieuwe dorpshuis.

Kaartverkoop

Op onze verjaardag, 29 februari 2024, klinkt het startschot voor de kaartverkoop van ons jubileum. Houd deze website in de gaten voor meer nieuws!

Het creatief team van Connecting Colours in overleg
Het productieteam van Connecting Colours. v.l.n.r. Ed Smulders, Anja Vos, Jeroen Zijp
Eerste repetitie met Anja Vos op 10 januari 2024
Proost! Op een prachtig, muzikaal 2024 met een spetterende show in november in het vooruitzicht. Wij hebben er zin in.

Ons Koor

Popkoor Undercover is een energiek en dynamisch koor uit Loon op Zand met momenteel 42 enthousiaste leden die samen één hele grote passie delen: “Zingen!”

Jeroen Zijp is sinds september 2019 onze dirigent.

Jeroen lééft muziek. Zijn lijfspreuk is: Waar woorden tekort schieten, spreekt de muziek. Voor Jeroen is het de uitdaging om op een leuke, speelse manier het koor steeds verder te laten ontwikkelen. Een mooie manier van werken vindt hij de methode van “The Intelligent Choir”.

Jeroen is naast het dirigeren en pianoles geven ook werkzaam als componist en arrangeur. Ook voor deze jubileumshow heeft Jeroen een aantal fantastische arrangementen gemaakt.

Onze laagste stemmen. De bassen en tenoren. Krachtige stemmen in de laagste regionen, maar wat een mooie klanken. Dit gezelschap maakt de nummers van Popkoor Undercover tot wat ze zijn.

Onze alten, de lage vrouwen stemmen. De grootste groep binnen ons koor. De uitdagende arrangementen houden deze vrolijke dames altijd scherp.

Onze mezzo-sopranen, wat een prachtige aanvulling op de lagere altstemmen en de hoge sopraanstemmen. Met hun enorme bereik een hele muzikale, flexibele groep.

Onze hoogste stemmen, de sopranen. Een soms breekbaar, maar altijd helder geluid dat soms zelfs als operaklanken klinkt.

Ons vaste muzikale combo bestaat uit Erik van Soelen en Jeffrey Brust.

Erik
Als pianist begeleidt Erik Popkoor Undercover. Af en toe pakt hij zijn basgitaar erbij. De zelfstandigheid van het koor valt hem op. Wat het helemaal plezierig maakt, is dat met twee begeleidende muzikanten de samenklank met het popkoor zo gaaf is, dat ze samen een combo laten klinken. Een mooie samenwerking van akkoorden en percussie. Erik brengt het stuk extra beleving in het koor.

Jeffrey
Jeffrey is vanaf de oprichting in 2012 betrokken bij Undercover als gitarist en percussionist. De uitdaging van Jeffrey binnen het popkoor is het personaliseren van een nummer samen met de zangpartijen. Door intuïtief aan te voelen wat de dirigent met de arrangementen wil overbrengen, speelt Jeffrey met percussieritmes en zorgt hij ervoor dat er een complete sound wordt gevormd.

Sponsoren

13 november 2023