Sociale Netwerken
Facebook Instagram

Rotjekoor 2022

Op pad met Undercover!

Zaterdagmorgen 18 juni. Het was nog heel vroeg. Een club van bijna 40 leden die na de langdurige periode van niet meer ‘live’ met elkaar mogen zingen in Coronatijd, die nu eindelijk weer eens op pad mag! Want dát is wat ze graag doen. Op avontuur. Zoals ze in 2019 nog hebben mogen ondernemen. Zingen op verschillende NS-stations met hun treintoer.

Zaterdag was ook zo een dag. Op pad met het openbaar vervoer. Maar ditmaal niet alleen naar Rotterdam CS. Nee 25 locaties in de binnenstad waren vrijgemaakt om 140 koren die dag te laten horen. Voor ieder wat wils. Black Gospel, Pop, klassiek, Musical, Shanty. Het evenement Rotjekoor had een topsfeer. Een gerse dag zouden ze zeggen in Rotjeknor.

En voor de leden van Popkoor Undercover: Het voelde als een feestje. Het was al heel vroeg warm dus dat beloofde wat voor die dag. Op diverse P&R plaatsen druppelden onze leden langzaam bijeen. Dit keer allen in een nieuwe outfit. Casual lila/paars, lichte jeans gecombineerd met wit. De lila golf verzamelde zich via trein, tram tot de locatie Beursplein, de koopgoot van hartje Rotterdam. Verkennen van de omgeving, elkaar hartelijk verwelkomen met een bakje koffie. En om 11 uur de eerste aftrap in het Timmerhuis. Wat was het gaaf om onze nieuwe arrangementen te kunnen laten horen. We hadden er toch al die tijd hard aan gewerkt. Ook in het Zoom-zing-tijdperk.

Genietend van het optreden en de mooie akoestiek die we mee hadden gekregen hebben we in groepjes met elkaar geluncht. Ingevoegd, uitgevoegd. De golf van lila/paars kwam telkens weer bij elkaar tot uiteindelijk de WTC trappen waar we die middag onze knaller ten gehore gaven.

Tevreden over ons optreden met een fijn publiek dat met een kopje koffie of misschien al een wijntje heeft kunnen genieten van: ‘Als ik je weer zie’ – Ubuntu – You are the reason- Symphony en nog vele andere frisse popnummers. Wat heerlijk om weer samen op pad te kunnen. We hopen en plannen al volop naar nieuwe fijne activiteiten als deze. Maar dit was een geweldige dag van samen zijn, samen optrekken en muziek maken. Onze hobby en passie voor elke Undercoveraar. Op naar het volgende optreden!

Een foto-impressie van ons optreden tijdens Rotjekoor in Rotterdam.