Sociale Netwerken
Facebook Instagram

Samen Zingen met Undercover 2023

Recensie van onze gasten die bij de Zangworkshop waren Zondag 12 november in de Gildenbond Kaatsheuvel! 

De zangworkshop georganiseerd door Popkoor Undercover voor zangers en koorleden was een buitengewoon positieve ervaring. De keuze voor de Gildebond als locatie bleek uitstekend, en de warme ontvangst van alle leden van Popkoor Undercover creëerde direct een gastvrije sfeer.

Het huiswerk, bestaande uit de bladmuziek en een opname van “Someone to you,” gaf de deelnemers de gelegenheid om zich voor te bereiden, wat de efficiëntie van de workshops bevorderde. De methode van groepsindeling door middel van het zingen van kinderliedjes zorgde voor een levendige start, waarbij het even duurde om de mede groepsleden te vinden, maar de opgewekte sfeer maakte dit meer dan goed.

Mijn persoonlijke ervaring begon met een repetitie onder leiding van dirigent Jeroen Zijp. Zijn aandacht voor ritme, tempo, en intonatie legde de basis voor een soepele samenzang. Het slimme arrangement van “Someone to you” kwam hierbij goed tot zijn recht.

De ritmiek oefeningen in de tweede workshop, onder leiding van Koos Jansen met de RGM methode, waren zowel uitdagend als leerzaam. De ongedwongen sfeer zorgde ervoor dat zelfs complexe ritmes plezierig waren om te oefenen.

De lunchpauze bood niet alleen de mogelijkheid om positieve ervaringen te delen, maar ook om te genieten van een uitgebreide en goed verzorgde lunch, waarbij rekening werd gehouden met verschillende dieetwensen.

De theaterworkshop onder leiding van Esther Casimir bracht improvisatie, beleving, en podiumpresentatie samen. Ondanks mogelijke uitdagingen voor sommige deelnemers werd het motto “Alles kan en niks is gek” omarmd, wat leidde tot creatieve en leuke momenten.

Hans van den Brand dook tijdens de vierde workshop dieper in verschillende zangtechnieken. Zijn benadering met leuke oefeningen was niet alleen leerzaam maar bleek ook direct toepasbaar in het gezamenlijke lied.

Het hoogtepunt van de dag was ongetwijfeld het gezamenlijk zingen in de grote zaal, wat resulteerde in een kippenvelmoment. De workshop eindigde op een hoogtepunt, waardoor deelnemers met een positieve en inspirerende ervaring huiswaarts keerden.

Al met al was de zangworkshop van Popkoor Undercover een uitstekend georganiseerd evenement met een gevarieerd programma, deskundige workshopbegeleiders, en een vriendelijke sfeer. Als Popkoor Undercover in de toekomst opnieuw zo’n zangworkshop organiseert, ben ik zeker van de partij.

Bijdrage door een basstem.. Maarten 

Artikel uit de Duinkoer
Klik op de abeelding om het artikel te kunnen lezen.

Video opname van het afsluitende nummer

Zangworkshop in De Gildenbond Kaatsheuvel door Popkoor Undercover (We gaan naar…) – Langstraat TV

Artikel uit Rond de Toren van 06 december 2023

Foto reportage van de zang workshop dag