Sociale Netwerken
Facebook Instagram

Concert Woonzorgcentrum Joannes Zwijsen 2022

Een andere repetitieavond dan anders. Woensdag 22 juni zijn wij welkom geheten door de enthousiaste gastvrouw Ans om te komen zingen in woonzorgcentrum De Wever aan de Spoorzone van Tilburg: ‘Joannes Zwijsen’.

We hebben tussen 19.00 – 21.00 uur twee maal een set van drie kwartier ten gehore gegeven met een pauzemomentje en drankje tussendoor.

Geen een nummer was identiek. Ons repertoire dat we met al onze nieuw ingestroomde leden uit Coronatijd, en dat is toch een behoorlijk clubje, in de live-repetities hebben doorgenomen kwamen aan bod. Met één enkele aanvulling die wij enkel en speciaal voor onze kwetsbare ouderen nog maar eens laten horen.  Het Dorp van Wim Sonneveld, omdat ze deze zo goed kennen.

Ik zeg wel geen een nummer was identiek, maar er is een verzoek gekomen van een bewoner die in de voorste rij publiek zat, om het lijflied van onze Jamy nog maar eens te laten horen. ‘Fight song´!

Wat was het weer heerlijk om hier te zijn. Te ervaren dat muziek emotie los maakt.

Ongeacht de leeftijd. Blijdschap, een traantje, een herinnering, een vervlogen gedachte…

De verbinding die we maken met deze lieve mensen. Het is en blijft een mooie ervaring om in een woonzorgcentrum een muzikale avond te bezorgen!

De een zit in stilte en geniet met een glimlach op het gezicht. Een ander waagt een dansje onder begeleiding van de verzorging.  Nog een ander zingt mee, soms een beetje aangemoedigd door een van onze leden die contact maakt met een bewoner. De ander doet het vanaf een onopgemerkt plaatsje wat meer achteraf – net buiten de zaal 🙂 –
Het is duidelijk dat Joannes Zwijsen extra aandacht geeft voor deze muzikale geniet-momenten. Wát een dankbaar publiek.

Een kleine foto-impressie van ons optreden bij Woonzorgcentrum Joannes Zwijsen in Tilburg.