Algemene Informatie

Is zingen je passie en ben je op zoek naar een leuk, gezellig en sfeervol koor?
Dan is zingen bij Popkoor Undercover vast ook iets voor jou!

Op deze pagina vind je alle informatie over ons popkoor. Zijn er daarna nog vragen, aarzel dan niet om ze te stellen via info@popkoorundercover.nl.

Repetities

Popkoor Undercover repeteert iedere woensdagavond van 20.00 uur tot 22.30 uur in De Wetering, Weteringplein 1, 5175 BZ Loon op Zand

In De Wetering is gelegenheid om een drankje of iets lekkers te nuttigen tijdens de pauze en vóór of na de repetitie. Naast samen zingen, staan sfeer een gezelligheid bij ons hoog in het vaandel.
De repetities gaan in een hoog tempo. Nieuwe nummers worden vlot ingestudeerd.

Lid worden van Popkoor Undercover

Wil je lid worden van ons koor? Dan ben je altijd welkom! Loop eens binnen tijdens een repetitie en zing gezellig mee! Je mag drie keer gratis komen kijken of ons koor bij jou past.
Aanmelden voor het bijwonen van een (meekijk)repetitie kan door een e-mail te sturen naar info@popkoorundercover.nl.

Ben je daarna enthousiast geworden en wil je blijven?
Dan vragen we je om een stemtest te doen en wordt er besloten bij welke stemgroep je het beste past. Je bent vanaf dat moment aspirant-lid.
Na 2 maanden wordt opnieuw geëvalueerd hoe het zingen, jouw inzet, presentatie, uitstraling en het contact binnen het koor verlopen. Als dat allemaal goed verloopt, ben je vanaf dat moment officieel lid.

Wachtlijst

Momenteel zijn wij met name op zoek naar een ervaren basstem. Ken je iemand? Tip hem dan of neem hem mee. Daarnaast is er plaats voor een hoge sopraan of tenor. Maar alten en mezzosopranen zijn ook altijd welkom om te komen kijken.  

Na de derde repetitie krijg je een stemtest en word je ingedeeld bij een stempartij. Is er geen ruimte bij jouw stempartij, dan word je op de wachtlijst geplaatst. Wees wel snel, want we zitten bijna aan het maximaal aantal leden. Hopelijk zien we je snel!

Contributie

Omdat wij als popkoor onze repetitieruimte moeten betalen en ook het salaris van onze dirigent en pianist betaald moet worden, vragen wij onze (aspirant-)leden om contributie. Deze bedraagt €55,- per kwartaal. Het betalen van contributie gaat in op het moment dat je aspirant-lid bent.

Hoe vaak en wanneer repeteren jullie?

Popkoor Undercover repeteert 1 keer per week op woensdagavond, met uitzondering van feestdagen en schoolvakanties.

Daarnaast hebben we ongeveer 3 x per jaar een workshop- of werkdag in het weekend om onze presentatie of zang te bevorderen. We verwachten van je dat je deelneemt aan de repetities, een optreden of workshop.

Welke nummers hebben jullie in het repertoire?

Het repertoire wordt bepaald door inbreng van onze leden. Het zijn actuele nummers uit de Top 40 of het nummer heeft een bijzondere betekenis voor onze leden. Momenteel hebben we ruim 50 nummers in ons repertoire. Een volledig overzicht van de nummers vind je hier.

Nieuwe nummers vlot instuderen, wat houdt dat in?

Elk nieuw nummer nemen we gezamenlijk door. Tijdens een eerste snuffelrepetitie maken we kennis met de muziek en daarbij raken we vaak van een meerstemmig refrein al super-enthousiast. De drie daaropvolgende repetities zetten we het nummer in de grondverf door de verschillende stempartijen stapsgewijs te oefenen. Daarna wordt er verwacht dat de tekst en melodie in het geheugen zitten. Door te herhalen en aandacht te schenken aan de juiste intentie en het ritme worden in de weken daarna de puntjes op de i gezet.

Als ik lid ben, hoeveel tijd krijg ik dan om alle nummers in te studeren?

De nummers die al ingestudeerd zijn door het koor, moet je zelf met behulp van de geluidsfiles thuis instuderen wanneer deze op een setlijst staan voor een optreden. Je kunt hulp vragen van koorleden door een extra repetitie met je stempartij te plannen (buiten de koorrepetities) om deze nummers van het optreden te oefenen. Nummers die op een setlijst van een optreden staan, worden ook in de koorrepetities gezongen om de puntjes op de i te zetten.

Mag ik een keer komen kijken/luisteren tijdens een repetitie?

Je bent altijd welkom om te kijken of Popkoor Undercover bij jou past. Laat het wel even weten door een berichtje te sturen naar info@popkoorundercover.nl. Dan kunnen wij rekening houden met je komst en je welkom heten.

Wie is jullie dirigent?

Dirigent en arrangeur Don Henken werkt elke week vol enthousiasme en overgave aan het verfijnen van de nummers van ons popkoor. Vaak zijn dit eigen uitgewerkte arrangementen. Iedere noot wordt geoefend en met de juiste intentie neergezet. Op deze manier helpt hij ons popkoor naar een hoger niveau met een eigen identiteit!
Als vocal leader is hij een kritische en bevlogen dirigent, die een duidelijk beeld voor ogen heeft van hoe een nummer zou kunnen klinken en overkomen op publiek. Zijn uitdaging is om datgene wat hij leert – een intelligent choir aansturen – in de praktijk te brengen. Wij zijn elke week opnieuw een proeftuin voor zijn oefeningen, wat onze klank en performance naar een hoger plan tilt.

Hoe frequent treden jullie op?

Popkoor Undercover werkt altijd toe naar een optreden, maar het wekelijks plezier van ontspannen zingen staat centraal. Optredens zijn er door het jaar heen, ongeveer vijf tot acht optredens per jaar.

Doen jullie mee aan koorwedstrijden?

Wij bepalen jaarlijks in de Algemene Ledenvergadering met onze leden wat we dat aankomende jaar aan activiteiten gaan doen. Onze intentie is om via stichting BALK, waar we bij aangesloten zijn, mee te doen aan een muzikale kwalificatie. BALK is de bond voor amateurkunst waarbij vocale ontwikkeling in zanggroepen centraal staat.

Is er bij jullie ruimte om solo te zingen?

Meestal zingen we de nummers met het hele koor, maar er wordt ook gewerkt met kleinere groepjes, solo’s en achtergrondkoortjes als onderdeel van een nummer. Soms kiezen we ervoor om een optreden af te wisselen met koornummers en solonummers gezongen door individuele koorleden.

27 september 2018